lördag 2 maj 2009

Vi är idiotförklarade

Sitter och glor på TV. Först var det Dr Åsa med ett väldigt bra program om mat som medicin. Man ska äta tomater, valnötter och inte röka. So far so good. Sen studsar jag till - skådisen Sanna Ekman har ett matprogram! Hur kom de på den idén? En fin familj i Danderyd där ungarna får fixa maten själv. De skickar pappa att handla - "han som inte har en aniiing om vad som ska köpas". Ungarna kokar pasta (fullkorn påpekas det flera gånger) som de käkar med ketchup. Med i programmet har de en stirrig kock som ser ut som lasermannen.
Det finns andra dumförklarande program. Lyxfällan där de hänger ut vilsna människor. Grannfejden där de som vill får visa sig från sin sämsta sida. Rent hus där folk får skällning men belönas med gratis välstädat hus och någon fin present. De får förresten present i alla program. De säljer sig mot lite förnedring.
Ikväll ska jag se Robinson. Tydligen har Christian (enligt säkra källor) flytt landet eftersom drevet kommer gå efter kvällens avsnitt. Vi har tydligen inte sett hans värsta sida ännu!
Nu ska jag jaga igång grillen och ta fram fläskfilén. Tyvärr har jag varken tomater eller valnötter men väl en god råkostsallad.

Inga kommentarer: