torsdag 21 maj 2009

Dyngets fördelning

Läste en debattartikel i aftonbladet om morgonpiggas diktatur. Men hur blir det då för de som hela tiden skjuter på dygnet? Knuffar fram det en timme här och där. Kanske det vore en god idé att flexa på precis allt? Men då måste man ha självdiciplin så jag tror hela tanken faller i vilket fall som helst.

2 kommentarer:

J sa...

Jag såg en dokumentär på tv för nått halvår sen som handlade just om detta. Om en gubbe som jag tror var författare eller liknande, och bodde själv ute på en gård på landet. Han ville testa att helt strunta i klockan och försöka hitta den perfekta dygnsrytmen för just honom. Så han gick och la sig när han var trött och gick upp när han vakna. Efter en längre tid insåg han att hans perfekta dygn var typ 26 timmar eller nått i den stilen. Funkade utmärkt för honom, och han sa att han faktiskt behövde mindre sömn än tidigare när han levde efter ett schema, och han orkade mer (de var mycket fysiskt arbete på gården). Men skulle rimligen vara svårare att få till för en som interagerar mer med resten av samhället. Men det var en intressant dokumentär, helt klart.

Diesel-doris sa...

J, den dokumentären hade jag gärna sett. Förr levde man mer med årstider och ljus. Men är man inte en eremit i dagens samhälle så måste man på något vis leva i symbios med resten. Man kanske skulle bli eremit? Fast man behöver ett levebröd.