tisdag 16 juni 2009

Dyng-Bengt i Radio Gävleborg den 16 Juni 2009



Dyng-Bengt i Radio Gävleborg Äntligen!
.
Nu kan ni höra landsbygdens hjälte på radion.Varje tisdag kl. 08.15 på Radio Gävleborg kan ni höra vår favorit-lantis Dyng-Bengt kåsera om aktuella händelser. Så slå på radion på tisdag och ni kommer att få höra ett och annat sanningens ord - utan bedövning!
.


.
Länk till programmet med Dyng-Bengt den 16 Juni 2009. Det börjar 16,18 minuter in i programmet så håll i peruken och lyssna...
.
.
Här kommer texten till programet den 16 Juni 2009
.
Ja men tjörnare en Dyng-Bengt här,

Hoppas att ni alla har haft det lika mysigt som jag har haft det i veckan. Det har varit svårt att ha en bra framhjulsinställning på se-pe lådan med alla galanta damer efter vägarna. Det känns som huvudet har gått som en saftblandare.

Jag måste berätta om två gentila fruntimmer som kom och hälsade på mig runt midsommar förra året. Dom kallade sig för Thelma och Louise och kom ifrån söderns land, men dom körde en BMW och inte en Thunderbird-66, så mig kunde dom inte lura. Jag själv är ju ingen fin människa men jag är full av godhet och det var dessa jäntor med.

De hade varit på glesbygdsverket och pratat kvinnofrågor, sa de. Ja trodde det var en annan slags akademiker man skulle träffa då men det är klart det satte ju fart på diskussionen och man kan säga att arouselnivån var hög.

Jag måste säga att ju mer sprattelvatten vi drack desto mer införstådd tyckte jag att jag blev. Det var nästan så jag tyckte vi var kloka på slutet.

Men det slog mig i rompa dagen efter för jösses vad jag mådde den morgonen. Jag tittade mig själv i spegeln och trodde de hade uppfunnit en ny ras så jag fick gömma alla speglar så fort jag kunde eftersom självkritik inte är min starka sida.
När jag bjöd jäntorna på frukost så märktes det även på dem. Finkänslig som jag är ville jag ju inte tala om hur de såg ut, så jag gav dem en banan jag. Men det skall ni veta Thelma och Louise, jag tänker på er, så puss och kram så syns vi snart på skansen och att ni kommer även i år.

Det köm en kompis som kom och hälsa på och Han berättade att han just varit utomlands och kommit hem ifrån Thailand. Han berättade ingående om allt han hade varit med om på ett personligt vis som han alltid brukar göra.

Till sist säger han att kvinnorna där borta är helt underbara. "De älskar mig och skrattar till alla mina skämt men en av dem frågade om jag var väldigt rik och när jag frågade varför hon trodde de så sa hon: ‘Ja men du är ju så fet...' och sen la hon till att jag skulle få ta med henne hem för 20 dollar men då tyckte jag måttet var rågat för inte rackarn tänkte jag åka med Ryan Air hem."
Jag undrar om det inte var några språkförbistringar där och det inte var immigrationsfrågor hon pratade om utan det bara var ett sätt att sälja en god frukost till dagen efter...

Men slutet blev gott med tanke på hur samtalet började och vi hittade alla vem som var "nallta klent grädda" och han kanske började förstå att han blev missförstådd...

Nej nu skall jag skrämma upp sepe-lådan och ladda med viagra light, sådana som inte ger full effekt men ser bra ut i vattenkalsongerna nu i sommar och dra ut på landsbygdsvägarna som en turist och samla skvaller tills i höst…

Jag heter Dyng-Bengt och jag kommer ifrån Landsbygden så det ligger nått i vad jag säger…

Inga kommentarer: