måndag 23 mars 2009

Till vilken nytta?

Till vilken nytta har 107 ton små och hårt uppfödda kycklingar (rent kött eller är det inklusive saltlösningen som pumpats i?) gått till kassering? Är det någon som saboterat så är det rent ut sagt en sjuk grej. Vill man då skada företaget eller de kycklingälskande konsumenterna? Kanske har något gått sönder i slakteriet och det är dåliga säkerhetsrutiner som gjort att kycklingarnas liv gått åt till ingen nytta.
Jag äter gärna kött. Nötkött som jag får direkt från en gård. Kött som inte passerat "gå". Kyckling köper jag från ett gårdsslakteri. Stora kycklingar utan saltlösning inpumpat. Köttet smakar inte gummi utan är stadigt och smakrikt. Massindusti med krav på effektivitet och stor avkastning kostar i form av kvalitet. Fram för mer närproducerad mat. Lätta på reglerna för att främja tillväxten av småslakterier. Dels för att djuren ska slippa transporter. Dels för att minska transporter med tanke på miljön. Det går snabbt utför för vår planet.

Inga kommentarer: