tisdag 28 april 2009

Naken eller hemlig - även en hund nobbar

"Att få tag på riktig skinka är inte lätt. I stort sett alla smörgåsskinkor är tumlade och pressade grovhackade köttbitar utan att detta deklareras på förpackningen. Enligt Livsmedelsverkets regler får konsumenten inte bli vilseledd om hur en vara har framställts. Ändå tillåts skinktillverkarna att hemlighålla sin produktionsmetod." aftonbladet

Den hemlige kocken är tamigfasiken bättre än den nakne varianten. Han disikerar verkligen matvarorna som ligger i butikernas diskar. Smörgåsmargarintillverkarna vägrar ge ut sina metoder. En grupp läkarstudenter försökte men fick nobben. Att skinkan vi köper i storpack för en billig penning inte är annat än uppskrapet efter slakten borde vi nästan förstå. Men lägg alla korten på borden. Då kan de ägna sig åt att enbart sälja riktig skinka för den billiga skulle inte bli annat än hundmat. Fast det är kräsna djur och har det något kvar av sina gener så borde de vända uppochner på matskålen och lägga en kabel ovanpå. Vi skulle baka vårt bröd själva och på sin höjd ha äkta smör som pålägg. Kanske närproducerad ost till det.

Inga kommentarer: