lördag 17 oktober 2009

Att röka vattenpipa är lika farligt som cigaretter är, och senare i livet får du samma besvär... Aftonbladet


Att röka vattenpipa är lika farligt som cigaretter är, och senare i livet får du samma besvär... Men det är som haschtomtarna med sitt cannabis, dom säger det är ofarligt och att dom för detta har bevis...
Men det är bara en rackarns massa flum, som kommer när du är beroende och måste försvar att du är dum...

Vattenpipa är lika farligt som cigaretter Kropp & hälsa Aftonbladet:

"Sex av tio ungdomar på gymnasiet har rökt vattenpipa. – Vi är förvånade över att det är så utbrett, säger Thomas Hvitfeldt på Centralförbundet för alkohol- och narkotikaupplysning."

3 kommentarer:

Calle sa...

på vilka grunder är artikelns fakta baserad på?? , antagligen andra undersökningar som här ej redovisar alla element i frågan. Frågan e väl oxå om undersökningarna verkligen är VETENSKAPLIGA. sen undrar jag- PÅSTÅR artikeln att ETT BLOSS FRÅN EN VATENPIPA MOTSVARA EN HEL CIGARETT!! det e ju fullständigt befängt å gör mej lite arg. Bara mängden melasstobak ä mycket mindre än i 100cigaretter så oavsett hur många bloss man tar KAN det inte innehålla lika mycket om inte blandingen är MER potent än i en cigarett. Visst - det må vara förbränningen som är problemet, men det gör det inte till samma SAK (likatecken) som 100cigaretter då vi snackar tjära å 100tals andra kemikalier. kan man inte anmäla artiklar oxå inte bara inlägg (skämtar. Lite). Jag vet att WHO har gjort liknande undersökningar men när det kommer till att välja i en demokrati så måste man få adekvat information om relevanta fakta! Aftonbladets artiklar må vara en av de mest lästa men det gör det INTE till bättre journalistik än alternativa undersökande media - som inte gräver efter sånt som ger "skandalrubriker".

Signatur Snish på artlens sida har många bra kommenterer. Samt Sebbe Viking som tar upp kolmonoxid som menar att det inte har ngn betydlse med filtrering. Det är så HÄR man ska tas sig fram till odentliga åsikter -genom diskussion och odentlig information.

JAG skulle säga att ok det e förbränningen i sig som e farligast inte tobak etc. OK - men det kvarstår fortfarande att ett,två bloss=en cigg är HÖGST TVEKSAMT. SEN hur mycket får man verkligen i sig!!? (hur ofta, hur många som delar, hur djupa bloss osv. Bara på sommaren ute??? ) .....



///Piprökare sen många år

Calle sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Calle sa...

Filosofi gör saker mer komplicerat, å det är i sin ordning!!