torsdag 29 oktober 2009

Fler flyktingar lever gömda, där 1500 barns behov är helt bortglömda...Aftonbladet


Fler flyktingar lever gömda, där 1500 barns behov är helt bortglömda...
Det måste vara något fel på vårt system, när vi har ett sådant här problem...
Vad har barnen gjort för fel, när de måste deltaga i myndigheternas spel...?

Fler flyktingar lever gömda Nyheter Aftonbladet:

"Allt fler asylsökande som får avslag väljer att gå under jorden. I dag gömmer sig 8 700 personer i landet – och av dem är runt 1500 är barn. – Nu stiger det igen, sakta men säkert, säger Hans Rosenqvist vid Rikskriminalpolisen."

8 kommentarer:

Anonym sa...

Om man lämnar landet när man fått slutgiltigt avslag uppstår inga problem. Jag håller med, det är hemskt av föräldrarna att utsätta sina barn för denna hemska behandling. Det överträffas bara av tortyren att bli sänd till ett annat land ensam, som ett paket.

Dyng-Bengt sa...

Hej Vänsterwiki,

Tack för ditt inlägg, det verkar som du har fötterna på båda sidor men balansen på den ena...

MVH

DB

Anonym sa...

Vi borde införa skottpeng på dom så får våra jägare lite mer att roa sig med på köpet.
Sparar pengar gör vi också.

Det är helt galet att det inte är kriminellt att skydda dom som lever i vårt land utan tillstånd, det borde vara som i andra länder, hårda straff på detta. Ut med packet.

Dyng-Bengt sa...

Hej anonym,

Nu blev det kraftuttryck så det förslår... Som du redan har räknat ut så tycker vi ju inte likadant i denna fråga... Men det är väl klart att man kan raljera för att framhäva sin åsikt men att ge uttryck för att nöjes mörda två grupper som man inte har någon som helst relation till verkar inte genomtänkt...

MVH

DB

Anonym sa...

Anonym verkar ha fel på huvudet. Dessa modiga personer som flytt sitt land förtjänar minst en biljett på ett reguljärflyg. En måltid är också rimligt, liksom lite underhållning för barnen. Det är inga getter som ska fösas runt.

Jag håller dock med om tanken på att det skulle innebära straff på skydd och belöning för rapportörer.

Dyng-Bengt sa...

Hej Vänsterwiki,

Tack för din åsikt, jag håller inte med, men har bättre förståelse för dina åsikter när man först står för dem istället för att skriva som anonym samt att du uttrycker dig på ett mycket trevligare sätt...

MVH

DB

Anonym sa...

Ja de har ju i alla fall inte glömts bort som nu de sjukskrivna kommer att bli och dessa människor är ändå svenska medborgare och bara lämnade åt sitt öde i rännstenen tar kyrkan på sig att ta hand om dessa med???

Dyng-Bengt sa...

Hej Anonym,

Tack för din åsikt, intressant med en ny vinkel om de sjukskrivna som säker har sin plats hos kyrkan om man vill, är inte tillräckligt insatt att berätta hur, men deras budskap är väl att dom är till för alla...

MVH

DB